Om mig.

Jag heter Åsa Fjällström och har sysslat med hundar i hela mitt. Tidigare hade jag ett företag Dragråttan som jag nu överlåtit till en annan ägare. Jag har flyttat till Dorotea kommun och fortsatt med min sy ateljé och annat jag gillar att hålla på med.

För er som inte känner mig.

I början på 90-talet tog mitt intresse för slädhundar start. Jag har sedan -92 tävlat aktivit i flera olika grenar av draghundsporten. Först tävlade jag i Långdistans och medeldistans flera år. Under senare delen av 2000 talet och fram till 2014 tävlade jag i sprint. Körde oftast 8-spann och har ett flertal SM medaljer från det. Körde även del tävlingar i unlimited sprint sk öppen klass. Vann SM i det 2011.

I hela mitt liv har tävlingsintresset med hundar tagit upp mycket av min tid. Därför tog jag beslutet att låta annat få bli åtminstone lika viktigt. Så nu har jag sadlad om till turåkning och vildmarksliv med mina hundar. 

Jaktintresset är stort och jag har även jakthundar. Nu får jakten ta en stor plats i mitt liv. 

Att få pyssla och använda mina händer är nåt jag alltid gillat. Jag kommer ur en slöjd och hantverkar släkt. Har helt enkelt ett stort behov att skapa. Jag målar, fotar, syr, snickrar och tillverkar saker. De flesta känner mig som "hon som syr hundselarna".

Nu har jag överlåtit hundselarna och deras mönster till andra. Stafett pinnen där har gått vidare. Detta är även för att jag ska få göra något annat. 

Kan jag inspirera andra till att komma sig ut i vildmarken och uppleva äventyret som berikar själen är jag glad. Jag är så otroligt tacksam att jag fått möjligheten att leva ett riktigt vildmarksliv. Men jag har fått offra en hel del.

Att bo i glesbygden innebär att man får anpassa sitt liv mycket. Vi har långt till allt utom naturen. Naturen är det viktigaste för mig så därför bor jag nu centralt.

Ett av våra fem stora har gått här. Det är riktigt spännande när man får se djur. Men att se deras spår och veta att de rör sig i samma område är fantastiskt.