Naturligt.

Det här är ett av mina smultron ställen. Ulf som är far till min son satte upp den här lilla stugan för drygt 20 år sedan. Den står kvar och ibland flyr jag dit. Där sprakar elden och stjärnor tindrar. Dit når inga bekymmer.

Har jag möjlighet en dag så njuter jag av friheten på skidor. Jag åker dit jag vill och vänder hem när jag vill. Räcker maten i säcken är det inte säkert att det blir samma dag.

Att bara ta en promenad med hunden i vinterljus kan skingra tunga tankar. Det ger en ny energi. Att få befinna sig ensam på en plats där det är tyst. Mitt behov av tystnad är stort. Det är för mig lika viktigt att lyssna på tystnad som att lyssna på musik. Det är då jag rensar mina tankar. Det inspirerar och sätter tanken fri.

Många människor upplever stress. Jag möter så många som säger det. Har själv erfarenhet av ett stressigt inrutat jobb. Det så kallade eckorr hjulet. Där det mesta är förutsägbart. Våra liv är inrutade och förutsägbara. Vi behöver sällan rätta oss efter situation eller vädret som förr. Jag tror det är därför många moderna människor dras till äventyrs sporter. Där får vi utlopp för lite av våra behov. Det ska vara extremt och farligt för att man ska känna sig levande. Det få människor provar på är det långsamma livet. Där elementen styr dagen. Att låta bli TV och media. Att låta dagsljuset och dagens väder avgöra takten.

Det är fantastiskt att sitta i en liten fjällstuga. Höra elden spraka och vinden tjuta utanför. Att gå ut på kvällen för att få se ett himlaskådespel med norrsken eller vintergatan. Många undrar vad det är för ljus på himlen.   

Att få vara ute i flera dagar borta från larmet av staden och uppleva stillheten är fantastiskt. Därför valde jag att leva just det livet. Det är slitsamt. Ofta kommer det in för lite pengar. Det är oförutsägbart men allt det kompenseras då man får de goda dagarna. Att köra hundspann i fjällen är ett äventyr. Man kan aldrig veta riktigt vad som kommer i spåret. Därför har jag aldrig tröttnat.